Crawlkursus med Lolland-Falster livredningsklub

I starten af maj måned var jeg i Maribo for at afholde et crawlkursus for klubbens instruktører. Her var der fokus på crawl i forskellige sammenhænge. Det var bl.a. at forbedre deltagernes egne færdigheder i crawl, at blive introduceret til forskellige tekniske øvelser, samt tips og tricks til at lære fra sig i svømmehallen.

Jeg havde valgt at dele dagen op i tre dele:

– Teoretisk teknisk gennemgang

– Praktiske øvelser i svømmehallen

– Videofeedback for hver deltager

Vi startede dagen med at gennemgå selve crawlsvømningen, hvor jeg havde delt det hele op i en masse delelementer. Disse elementer bestod af balance, kropsrotation, isætning, catch, armtaget, afslutning, fremføring, benspark, vejrtrækning og kropsposition. Her gennemgik vi alle delene, hvor vi snakkede om den rigtige udførsel, typiske fejl, forslag til øvelser, og vi så billeder og video af hver del. Desuden gennemgik vi hvilket udstyr man kan benytte sig af og vi snakkede om, hvordan man kan gøre det lettere at indlære. Jeg gav også bud på forskellige øvelser, som er sjove og som giver forskellige slags udfordringer.

Herefter gik vi i svømmehallen, hvor vi praktisk øvede alle de forskellige delelementer og øvelserne dertil. Det var både i vandet og på land afhængig af, hvilket element vi arbejdede med.

Vi tog også en snak, om hvordan man kan gøre, når der er stor niveauforskel på holdet og hvordan øvelserne kan opbygges, så alle blive udfordret. Til sidst optog vi video af hver deltagers crawl svømning. Her optog jeg over og under vand både forfra og fra siden.

Vi sluttede dagen af med at gennemgå videoen for hver enkelt deltager. Her lavede jeg en analyse af, hvad vedkommende lavede af gode ting, fejl og hvad vedkommende burde fokusere på det næste stykke tid. Her blev de andre deltagere også inddraget, så de blev bedre til at spotte evt. fejl. Vi tog også en snak om, hvad der var værd at bruge tid på og hvad man måske bare skal lade stå til, for vi bliver ikke perfekte svømmere og nogle af de små ting, betyder ikke det store i den samlede svømning.

Herefter gik snakken mere på, hvad der gør, at det kan bliver en sjov og lærerig træning, selvom man laver teknik øvelser. Disse instruktører har med børn at gøre til de ugentlige træninger og her kan lege, stafetter og udfordringer sagtens gemme på gode teknikøvelser, så børnene slet ikke tænker over, at de lære noget.

Det var en god og hyggelig dag. Vi aftalte at lave en opfølgende dag senere på året.

Tak til LF livredderklub for at jeg måtte komme give mit syn på crawl og undervisningen af dette 🙂